Studio lessen

“Pilates works the whole body”, zeggen ze in de Pilates-wereld, en dat klopt. Er is niet zoiets als een typische armoefening bij Pilates, of een oefening voor de benen. Elke oefening vereist controle, precisie en alignment van het gehele lichaam. Je spreekt dan ook elke vezel van je lichaam aan bij de correcte uitoefening van elke Pilates-oefening.
Toch is niet élke oefening zomaar geschikt voor élk lichaam. Pilates is niet de gekende reeks mat- of Reformeroefeningen afwerken. Om tot een verandering in je houding of bewegingspatroon te komen, is individuele aandacht en een gepersonaliseerde aanpak dus noodzakelijk.
Bij Pilatesatelier Gent kijken en luisteren wij naar jouw lichaam en passen oefeningen aan waar nodig: er wordt kleiner (of groter) gewerkt, zgn. ‘props’ (bal, power circle, flexcushion, enz.) worden gebruikt, een oefening wordt opgebroken in verschillende delen, de ‘shape in space’ wordt eerst op een ander toestel ingeoefend, enz.
We leren je te luisteren naar jouw lichaam, en helpen je om efficiënt en correct te bewegen, in de studio én daarbuiten.
Op die manier kunnen we garanderen dat jouw trainingen doeltreffend zijn, temeer omdat je op je eigen niveau kan trainen en een uitstekende begeleiding krijgt. Hieronder vind je info ivm onze groepslessen en de Personal Trainings (PT’s).

 

Aanbod Groepslessen

 

Wanneer en waar?

Onze vaste groepslessen vinden plaats op maandag- en woensdagavond, op wandelafstand van onze studio (school De Spiegel, Zwijnaardsesteenweg 250, 9000 Gent).
maandag 19u: ‘open level’ groepsles – zowel voor beginners als meer ervaren mensen (ligt qua niveau tussen een intro groepsles en de intermediate groepsles) – VOLZET
maandag 20u15: intermediate groepsles – voor wie al wat pilateservaring heeft of min. 20 lessen via Pilatesatelier Gent gevolgd heeft – VOLZET
woensdag 19u: ‘open level’ groepsles – zowel voor beginners als meer ervaren mensen (ligt qua niveau tussen een intro groepsles en de intermediate groepsles) – VOLZET
woensdag 20u15: ‘open-level’ groepsles – zowel voor beginners als meer ervaren mensen (ligt qua niveau tussen de intro groepsles en de intermediate groepsles) – VOLZET

Prijs per lessenreeks: 120 euro, dus 12 euro / les – beperkt aantal plaatsen!
We werken in vaste reeksen van 10 lessen. Op die manier heb je een vaste groep mede-pilatessers: dit doen we bewust, omdat we met jullie stap voor stap vooruitgang willen boeken, en jullie binnen die 10 weken naar een hoger niveau willen brengen. De nieuwe reeks start op maandag 8 januari  / woensdag 10 januari 2024. Lessen vinden plaats op volgende data:
maandagen 8, 15, 22, 29 januari – 5, 19, 26 februari – 4, 11, 18 maart 2024 (geen les tijdens de krokusvakantie).
woensdagen 10, 17, 24, 31 januari – 7, 21, 28 februari – 6, 13, 20 maart 2024 (geen les tijdens de krokusvakantie).

Alle lesmomenten vanaf januari zijn volledig volzet. Wil je op de wachtlijst om in te schrijven voor de volgende lessenreeks die start na de paasvakantie 2024, mail naar freya.roosens@skynet.be !

 

In december organiseren we vier pilateslessen voor Kom op tegen Kanker. Schrijf in voor één of meerdere van onze groepslessen en kom pilatessen voor het goeie doel!
maandag 18 december 2023:
19u: basic-les (voor wie nog nooit pilates heeft gedaan) – VOLZET
20u15: intermediate-les (voor wie al wat pilateservaring heeft of min. 20 lessen via Pilatesatelier Gent gevolgd heeft)
woensdag 20 december 2023
19u: basic-les (voor wie nog nooit pilates heeft gedaan)
20u15: open level-les (zowel voor beginners als meer ervaren mensen (ligt qua niveau tussen de intro/basic groepsles en de intermediate groepsles)) – VOLZET
Prijs? Vrije bijdrage maar min. 12 euro / les
Inschrijven kan via deze link !

 

 

In de zomervakantie organiseren we bij mooi weer op maandagen 19u30 ook ‘pilates in the garden’ groepslessen (‘open level’) in onze tuin. Houd onze Facebook-  en Instagrampagina in de gaten om te weten of de les zeker kan doorgaan omwille van weersomstandigheden en of er last-minute nog plaats is! Vooraf inschrijven nodig via freya.roosens@skynet.be omwille van beperkte plaatsen.

Lessons are taught in Dutch. An occassional translation in English is however possible.

 

Personal Trainings (PT’s)

Wil je een privésessie op maat van jouw noden en wensen? Heb je specifieke rug-, nek- of andere lichamelijke klachten, waardoor een groepsles voor jou te risicovol is om in te stappen? Of wens je sneller vooruitgang te boeken? Dan is een Personal Training (PT) aangewezen – dit kan zowel solo als duo.
Tijdens PT-sessies werken we op jouw specifieke aandachts- en verbeterpunten. Hierbij gebruiken we de Mat, maar vooral de Reformer, Tower, High Ladder Barrel en/of Chair. De veren op sommige toestellen (bvb. Reformer, Tower, Chair) geven zowel steun als weerstand, en helpen je om kracht en souplesse op te bouwen. Andere toestellen (oa. High Ladder Barrel) bieden je extra uitdaging of zijn een ideale opstap om een oefening onder de knie te krijgen. Sowieso is werken op élk toestel gewoon uitdagend en fun!
VOLZET: momenteel zijn alle tijdslots voor Personal Training volzet en nemen we tijdelijk geen nieuwe klanten meer aan. Wens je op de wachtlijst te komen, mail naar freya.roosens@skynet.be

Personal Trainings can also be given in English, when and if preferable.


Heb je interesse om te ontdekken wat Pilates voor jou kan betekenen? Contacteer mij via freya.roosens@skynet.be !

 

          

De Reformer met Tower System van Peak Pilates® – de High Ladder Barrel van Peak Pilates® – de High Low Combination Chair van Peak Pilates® – de Arm Chair van Contrology®

Ook indien pilates volledig nieuw is voor jou, is het aangewezen een aantal keren een Personal Training (PT) in te plannen, om met kennis van enkele basistechnieken (zgn. ‘fundamentals’) en de basis level I-oefeningen, te kunnen instappen in een groepsles.

Prijs?
solo-PT -> 65,00 euro incl. BTW
5 solo-PT’s -> 300 euro incl. BTW (ipv 325 euro, i.e. 60 euro per PT)
10 solo-PT’s -> 570 euro incl. BTW (ipv 650 euro, i.e. 57 euro per PT)
20 solo-PT’s -> 1100 euro incl. BTW (ipv 1300 euro, i.e. 55 euro per PT)
duo-PT -> 45,00 euro incl. BTW (per persoon)
5 duo-PT’s -> 200 euro  (ipv 225 euro, i.e. 40 euro per PT) (per persoon)
10 duo-PT’s -> 380 euro  (ipv 450 euro, i.e. 38 euro per PT) (per persoon)
20 duo-PT’s -> 730 euro (ipv 900 euro) (i.e. 36,50 euro per PT) (per persoon)

(kosteloze annulatie mogelijk tot 8u vóór de geplande PT, beurtenkaarten zijn 12 maanden geldig, factuur mogelijk)

Inschrijven?
Jouw plaatsje boeken kan NA AFSPRAAK via freya.roosens@skynet.be

 

Waar is Pilatesatelier Gent?
Pilatesatelier Gent, Kievitlaan 33B, 9000 Gent
vlakbij afrit ‘UZ Gent’ E40
15 min. te voet van treinstation Gent Sint-Pieters
dichtbij bushaltes 5 (halte Burggravenlaan), bushalte 8 (halte Koekoeklaan) en bushaltes 19/41/42/43/44 (halte Zwijnaardsesteenweg)

 

 

  Volg ons via Facebook en Instagram !

Ontdek onze pilates-video’s via YouTube !