Over Pilatesatelier Gent

  

“A man is as old as his spine is flexible.” – Joseph H. Pilates

Mijn passie is verantwoord bewegen en mensen bewust maken van hun lichaam en hen leren hier met zorg mee om te gaan. Pilates is hier dé methode voor. Al meer dan 15 jaar beoefen ik pilates en mensen die mij kennen, weten dat ik een wandelend reclamebord ben 🙂

Als tiener leerde ik pilates kennen tijdens een balletstage in het Antwerpse. Ik was verbaasd en verrast door het positieve effect van de oefeningen op mijn lichaam. Na de stage van één week waren mijn buikspieren enorm versterkt, en merkte ik dat ik meer zelfbewust naar mijn ‘core’ keek (ook wel gekend als het ‘powerhouse’ bij pilates) en meer oog had voor mijn lichaamshouding.
Hier wou ik meer over weten…

Sinds mijn tienerjaren kampte ik bovendien met veelvuldige lage rugpijnen. Dankzij pilates merkte ik dat ik ook opmerkelijk minder lage rugpijn kreeg – een aangeboren lordose (‘holle rug’) krijg je niet weggewerkt, maar focussen op het versterken van je buik- en rugspieren, aandacht voor krachtige en flexibele heupflexoren en constant verlengen in je ruggenwervels, doen wonderen! Ik was verkocht!

Rond het jaar 2000 waren er evenwel weinig plekken buiten de balletscène waar pilateslessen werden gegeven. Een pilatesboek van Brooke Siler bood tijdelijk soelaas, tot de pilateshype naar Europa kwam en ik in het Gentse mijn pilateshonger kon stillen bij diverse sportscholen. De hype is gebleven, en terecht: de gecontroleerde, precieze oefeningen van pilates vereisen diepe concentratie, helpen je spieren verstevigen en brengen je lichaam in balans. Vandaar dat het ook vaak een body & mind workout wordt genoemd.

Na bijna 20 jaren trainen, waarvan de laatste 10 jaar bij Full Certified Master Instructor Yves De Moor (YPilates in Vinderhoute), werd het tijd om deze passie uit te bouwen tot meer. Via Pilatesatelier Gent kan ik mijn liefde voor pilates combineren met mijn liefde voor het hoger onderwijs (ik werk daarnaast ook aan de Arteveldehogeschool te Gent). Ik koos er in 2017 dan ook voor om de Peak Pilates® Comprehensive (= mat + alle Pilates-equipment) opleiding te volgen:

  • Peak Pilates® Comprehensive I – voltooid (certificering januari 2018)
  • Peak Pilates® Comprehensive II – voltooid (certificering april 2018)
  • Voorbereiding voor Peak Pilates® Comprehensive III – gepland najaar 2021

Peak Pilates® is één van de meest toonangevende pilatesopleidingsinstituten, erkend door de PMA (Pilates Method Alliance, de overkoepelende organisatie die wereldwijd waakt over de kwaliteit van de classical pilatesopleidingen en de norm daartoe bepaalt – www.pilatesmethodalliance.com)

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten tijdens een groepsles of een Private Trainingsessie (PT)!
Contacteer mij gerust via freya.roosens@skynet.be of via 0497/84 65 70.

liefs

Freya Roosens

 Volg ons via Facebook en Instagram !

Ontdek onze pilates-video’s via YouTube!