Over Pilatesatelier Gent

  

“A man is as old as his spine is flexible.” – Joseph H. Pilates

Mijn passie is verantwoord bewegen en mensen bewust maken van hun lichaam en hen leren hier met zorg mee om te gaan. Pilates is hier dé methode voor. Al meer dan 20 jaar beoefen ik pilates en mensen die mij kennen, weten dat ik een wandelend reclamebord ben 🙂

Als tiener leerde ik pilates kennen tijdens een balletstage in het Antwerpse. Ik was verbaasd en verrast door het positieve effect van de oefeningen op mijn lichaam. Na de stage van één week waren mijn buikspieren enorm versterkt, en merkte ik dat ik meer zelfbewust naar mijn ‘core’ keek (ook wel gekend als het ‘powerhouse’ bij pilates) en meer oog had voor mijn lichaamshouding.
Hier wou ik meer over weten…

Sinds mijn tienerjaren kampte ik bovendien met veelvuldige lage rugpijnen. Dankzij pilates merkte ik dat ik ook opmerkelijk minder lage rugpijn kreeg: met een aangeboren lordose (‘holle rug’) moet je zeker focussen op het versterken van je buik- en rugspieren, aandacht hebben voor krachtige en flexibele heupflexoren en constant verlengen in je ruggenwervels. Ik was verkocht!

Rond het jaar 2000 waren er evenwel weinig plekken buiten de balletscène waar pilateslessen werden gegeven. Een pilatesboek van Brooke Siler bood tijdelijk soelaas, tot de pilateshype naar Europa kwam en ik in het Gentse mijn pilateshonger kon stillen bij diverse sportscholen. De hype is gebleven, en terecht: de gecontroleerde, precieze oefeningen van pilates vereisen diepe concentratie, helpen je spieren verstevigen en brengen je lichaam in balans. Vandaar dat het ook vaak een body & mind workout wordt genoemd.

Na meer dan 20 jaren trainen, waarvan de laatste 14 jaar bij Full Certified Senior Master Instructor Yves De Moor (YPilates in Vinderhoute) en sinds de zomer 2022 bij Els Lobbedey (Pilatels in Snellegem), werd het tijd om deze passie uit te bouwen tot meer. Via Pilatesatelier Gent kan ik mijn liefde voor pilates combineren met mijn liefde voor het (hoger) onderwijs (ik werk daarnaast ook aan Arteveldehogeschool te Gent). Ik koos er in 2017 dan ook voor om de gecertificeerde en internationaal erkende Peak Pilates® Comprehensive (= mat + alle Pilates-equipment) opleiding te volgen:

  • Peak Pilates® Comprehensive I – voltooid (certificering januari 2018)
  • Peak Pilates® Comprehensive II – voltooid (certificering april 2018)
  • Peak Pilates Virtual Pilates Empowerment Summit – voltooid (herfst 2022)
  • Pilatels School workshops – ongoing (maandelijkse workshops in voorjaar, zomer, herfst 2023 en voorjaar 2024)
  • Classical Syllabus® (part I) met Mejo Wiggin – voltooid (november 2023)
  • Prenatale workshop Ido Studio – voltooid (september 2023)
  • Peak Pilates® Comprehensive III – momenteel ongoing voorjaar 2024

Wat is een full comprehensive pilatesopleiding?
Een comprehensive opleiding houdt in dat je gedurende je opleiding leert werken met álle klassieke pilatestoestellen: dit houdt zowel de Reformer in, als de Mat, maar evenzeer ook de Tower/Cadillac, High Ladder Barrel, High Chair, Wunda (low) chair, Ped-o-pull enz. Elk toestel heeft zijn specifieke oefeningen en uitdagingen, en afhankelijk van wat je wil bereiken met je klant, kies je het juiste pilatestoestel.
Een full comprehensive opleiding houdt in dat je op bovenstaande toestellen zowel de intro-, basis-, intermediate- als advanced oefeningen zélf beheerst, en ook kan teachen. Je leert tijdens zo’n opleiding bodies scannen, disbalansen herkennen en het lichaam met de gepaste oefeningen weer in balans brengen, en kracht en souplesse opbouwen. Dit niveau bereik je als teacher niet op een weekend, en eerlijk gezegd ook niet op één jaar. Het vergt jarenlange studie, self-practice, observatie en lesgeverservaring. Volg je bij Peak Pilates de drie levels (PPC (Peak Pilates Comprehensive) I, II en III) dan ben je full certified. Dit houdt in dat je een minimum totaal aan 600 trainings- en opleidingsuren gevolgd hebt (veelal echter een veelvoud daarvan ;-)).
Elke dag weer blijf ik oefenen aan mijn eigen pilatesbeoefening en -kennis, om jou als klant alle nuances en dieptes van elke oefening te kunnen aanleren en leren aanvoelen.

 

Peak Pilates® is één van de meest toonangevende pilatesopleidingsinstituten, erkend door de PMA (Pilates Method Alliance, de overkoepelende organisatie die wereldwijd waakt over de kwaliteit van de classical pilatesopleidingen en de norm daartoe bepaalt – www.pilatesmethodalliance.com)

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten tijdens een groepsles of een Private Trainingsessie (PT)!
Contacteer mij gerust via pilatesateliergent@gmail.com of via 0497/84 65 70.

liefs

Freya Roosens

 

Waar is Pilatesatelier Gent?
Pilatesatelier Gent, Kievitlaan 33B, 9000 Gent
vlakbij afrit ‘UZ Gent’ E40
15 min. te voet van treinstation Gent Sint-Pieters
dichtbij bussen 5a en 5b (halte Zwijnaardsesteenweg (spoorwegbrug)), bus 19 (halte Koekoeklaan) en bus 9a/9b/20 (halte Zwijnaardsesteenweg)
10min. te voet vanaf tram 3 en 4 (haltes Sint-Pietersaalststraat of Krijgslaan)

 Volg ons via Facebook en Instagram !

Ontdek onze pilates-video’s via YouTube!